Bestial Records Home
Cosul de cumparaturi 0 produse in cos
 Produse in stoc: 12841
CautareProdus

cautare avansata
Catalog Online
Accesorii
Alchemy Gothic
Bijuterii
Bioworld
Body Jewellery
Choices Jewellery / Funtasie Collection
Cosmetice Stargazer
Echipament Militar
English Fashion
EVERYTHING MUST GO
Flaming Industries
FUN/OFFENSIVE
Imbracaminte
Imbracaminte Dark Star
Imbracaminte Evil Clothing
Incaltaminte
JHN
Living Dead Souls
Macedonia Italy
Muzică
Newrock
OFERTE SPECIALE
Publicatii
Pyramid
Razamataz
Rebel County - Mobtown Chicago
Reduceri
SHARK
Spiral
Tricouri cu formatii rock
Tricouri/Hanorace neimprimate
VKG
Vopsele de par CRAZY COLOR
Vopsele de par MANIC PANIC
Vopsele de par STARGAZER
Newsletter Aboneaza-te pentru a primi mailuri cu ultimele noutati:
Dezabonare newsletter


Istoria Bestial Records

Istoria Bestial Records
BESTIAL RECORDS ia nastere in Timisoara in toamna anului 1996, la scurt timp dupa intrarea in vigoare a Legii Drepturilor de Autor (legea 8/1996).

Primul produs lansat pe piata a fost materialul formatiei black metal NEGURA BUNGET, "ZIRNINDU-SA",  album ce s-a bucurat de vanzari importante inca din primele zile. Lansat in februarie 1997, acest prim produs al formatiei timisorene (primul de gen din Romania) avea sa atraga mai tarziu atentia casei de discuri americane Breath Of Night Records, care-l va edita pentru prima data pe CD.
Trei luni mai tarziu avea sa fie lansat al doilea produs BESTIAL RECORDS, albumul de debut al formatiei aradene GRIMEGOD, "DREAMSIDE OF ME". Incadrat in zona gothic-doom depresiv, inregistrarea este definita "un indemn la sinucidere, o ora de muzica emotionala si suferinta, o calatorie in universul interior al visului". Datorita acestui album, GRIMEGOD este votata trupa anului 1997 in revista Heavy Metal Magazine, iar "Dreamside Of Me" este socotit albumul cu cea mai reusita coperta in acelasi an.
In primavara anului 1997 Bestial Records se implica pentru prima data ca partener la organizarea unui concert: PsychoSymphony, Grimegod si Makrothumia (in Timisoara). Toamna anului 1997 aduce pe piata doua noi titluri lansate de BESTIAL RECORDS. Primul este debutul formatiei timisorene MAKROTHUMIA, "THE RIT OF INDIVIDUATION", un material progressive doom death, "o calatorie psihica in universul arhetipurilor inconstientului colectiv", urmat de primul material al constantenilor de la INTERITUS DEI, "LONELY WHITE IDOLS" - gothic doom atmosferic, un poem al mortii, o calatorie in timp pana in vremurile cand idolii pagani paseau pe solul istoriei.
Publicul a primit foarte bine aceste lansari, astfel incat la sfarsitul lunii septembrie este lansat in cadrul festivalului Deva Rock Camp debutul formatiei locale DEIMOS, "INSANE". Plin de forta, incandescenta si brutalitate, "Insane" a fost cel mai agresiv album al momentului de pe piata romaneasca, reusind performanta de a fi socotit albumul anului 1997 in Heavy Metal Magazine. 
In paralel BESTIAL RECORDS porneste si seria casetelor demo, prin care a cautat sa testeze reactia publicului la trupele tinere. Primul demo a fost lansat tot in luna septembrie: FUNERAL CEREMONY, "BY FEAR WE SUFFER" (gothic death/Dej). Sfarsitul anului 1997 aduce 4 albume noi in cadrul Targului International de Muzica din Bucuresti. Aveau sa fie lansate cu acest prilej: GOD, "FROM THE MOLDAVIAN ECCLESIASTIC THRONE" (o formatie gothic doom din Iasi, cu un puternic mesaj crestin, formatie ce castigase recent prima pozitie la festivalul Top T Buzau; datorita acestui album GOD este votata cea mai tare trupa new comer in 1997, in Heavy Metal Magazine), ARCHAOS, "VESTES TERRAE" (primul album ambiental din Romania, debutul acestei formatii bucurestene adepta a spiritualitatii arhaice mediteraneene), GOTHIC, "TOUCH OF ETERNITY" (primul album al formatiei din Petrosani, un material gothic-doom osciland intre tristete si speranta, o adanca rascolire a chinurilor personale) si AGATHODAIMON, "TOMB SCULPTURES" (un produs inedit al acestei trupe germane de black metal, care a avut in componenta un vocal roman, o editie limitata la 1000 de casete, epuizate intr-un timp extrem de scurt).

In primele saptamani ale anului 1998 se pun bazele filialei din Bucuresti a Bestial Records si este lansat al doilea album GRIMEGOD, "THE DARKSIDE (PAIN IN ANOTHER DIMENSION)", iar in primavara este continuata seria casetelor demo cu formatia craioveana AVATAR, demoul "HOLY INFECTION" venind firesc in urma interesului manifestat de public fata de aceasta trupa. La scurt timp avem parte de o noua dubla lansare: DIES IRAE, "GARGOYLES" (black metal) si ABIGAIL, "SONNETS" (gothic doom). De precizat ca si aceste doua formatii din Bucuresti se aflau la debutul discografic.
Datorita vanzarilor bune din afara tarii, in 1998 Bestial Records porneste si o serie de licentieri, primul material fiind unul de death-black din Cehia - AVENGER, "SHADOWS OF THE DAMNED".
Spre toamna iese pe piata o noua serie de albume. CLONE, "PHOBOS LAB" este primul album industrial metal de pe piata romaneasca, aceasta formatie din Deva surprinzand la fiecare concert audienta prin spectacolul scenic. Datorita acestui album, CLONE  este votata cea mai tare trupa new comer in 1998, in Heavy Metal Magazine. Urmeaza SERENITY cu "THE NAME", debutul doom metal al acestei formatii bucurestene. Sfarsitul anului aduce doua noi albume de rezistenta: noul material NEGURA BUNGET, "SALA MOLKSA" (pentru care NEGURA BUNGET este votata trupa anului in Heavy Metal Magazine) si al doilea album GOD, "SUBLIME", lansat la Targul International de Muzica de la Bucuresti, din 1998.

1999 aduce pe piata romaneasca 3 noi licente BESTIAL RECORDS; de la Solstitium Records Germania se licentiaza FORBIDDEN SITE, "STURM UND DRANG" (o formatie franceza de gothic black metal, des comparata cu Cradle Of Filth) si HELHEIM, "AV NORRON AETT" (viking black metal norvegian), iar cu sprijinul revistei maghiare Mare Tenebrarum apare selectia MARE TENEBRARUM COMPILATION, material pe care au fost incluse 10 din cele mai bune formatii din Ungaria.
In ce priveste productia proprie, anul 1999 debuteaza cu al doilea album ARCHAOS, "THE LAND/LOVE OBSESION", produs ce marcheaza o noua directie muzicala a formatiei: goth dark wave.
Castigatoare a editiei 1998 a festivalului Top T Buzau, formatia bucuresteana KRATOS inregistreaza si lanseaza primul album, "LOOKING BEHIND THE MIRROR", o noua aventura pe taramul gothic doom. Din Deva un nou experiment iese in evidenta: ATYS, "IN DARKNESS/IN LIGHT", un album experimantal black metal proaspat si agresiv. Gratie acestui album, ATYS este votata cea mai tare trupa new comer in 1999 in Heavy Metal Magazine.
Sfarsitul anului 1999 prilejuieste lansarea unor titluri noi: KORRUPTION, "SLAVES OF DARKNESS" - death metal brutal, albumul baietilor din Miercurea Ciuc fiind premiul oferit de Bestial Records la editia 1998 a festivalului "Constelatii Rock" (Ramnicu Valcea). Castigatori ai ultimei editii a festivalului Metalfan (Bucuresti), ICON OF SIN (doom death, Bucuresti) si ANGUISH (death metal, Targoviste) lanseaza sub marca Bestial Records o caseta demo split.

2000
este un an al revenirilor in forta, an in care Bestial Records a scos noi albume ale formatiilor care au avut succes in anii precedenti. GRIMEGOD lanseaza cel de-al treilea album, "WITH BROKEN WINGS", un material ce impinge la extrem emotiile, starea depresiva, durerea sufleteasca, material votat ca albumul anului  2000 in Heavy Metal Magazine, precum si cel cu cea mai reusita coperta in acelasi an.
Tot la al treilea album se afla si ARCHAOS, care, cu "CENTURIES OF OBEDIENCE" propune auditoriului un nou experiment: o opera dark-wave. La doi ani dupa demo, AVATAR lanseaza primul album: "THE ALCHEMIST", produs in care fazele death metal sunt combinate cu black si progressive, album ce aduce trupei AVATAR titlul de cea mai tare trupa new comer in 2000 in Heavy Metal Magazine.
Un spectaculos album au reusit NEGURA BUNGET, care pun in vanzare "MAIASTRU SFETNIC" (pentru care NEGURA BUNGET este votata a doua oara trupa anului in Heavy Metal Magazine) si se reediteaza "FROM TRANSILVANIAN FOREST", material aparut in 1995 sub titulatura WICCAN REDE (prima denumire a formatiei Negura Bunget), material lansat in editie limitata - 345 casete.
In mai 2000 se organizeaza primul concert 100% sub egida Bestial Records: Avatar/Grimegod/Irkalla/Vokodlok in Timisoara.
Un alt produs original este lansat in toamna lui 2000: RA, "GENIU PUSTIU", un proiect dark-ambient al lui Andrei Rusu (fost vocal in Agathodaimon). Din strainatate sunt achizitionate doua noi licente: VEILED ALLUSIONS, "A CURIOUS DIMENSION" (dark-ambient, Norvegia) si LUX OCCULTA, "MY GUARDIAN ANGER" (black metal pagan, Polonia).
Spre sfarsitul anului si filiala Bucuresti a Bestial Records se implica in organizarea unor concerte pe plan local. Sub egida Metal Under Moonlight au loc in clubul "Le Nnoir" din Bucuresti primele 3 concerte: Comandorul Hoisan/Marsyas/Kratos (I), In Bitterness/Onderah/Negura Bunget (II) si Hathor/Voices Of Silence/Indian Fall (III).

2001... Anul in care este lansata revista BESTIAL METAL. Serile Metal Under Moonlight merg mai departe cu un ultim concert in clubul "Le Nnoir": Vokodlok/Graven/Negura Bunget (IV). Cu o noua componenta, INTERITUS DEI revine pe scena metal cu "THE END OF REVELATION", album caruia critica de specialitate i-a atribuit o etichetare originala (eclectic metal) si datorita caruia INTERITUS DEI este votata trupa anului 2001 in Heavy Metal Magazine. La 4 ani de la albumul de debut DEIMOS revine in centrul atentiei cu "DEATH SQUAD", o noua mostra de brutalitate death metal, material care, la fel ca precedentul, a fost socotit albumul anului in Heavy Metal Magazine. 
Un nou concert BESTIAL RECORDS are loc in aprilie 2001: Dian/Grimegod in Timisoara. Dintre trupele underground se remarca DISINTER, trupa careia BESTIAL RECORDS ii lanseaza demoul "NATIVITY". Albumul acestei formatii din Alba Iulia este o combinatie grea de gothic si death metal. Sfarsitul verii si pana toamna tarziu au loc serile Metal Under Moonlight in clubul "La Grande Maguy" din Bucuresti. Cele 6 concerte din perioada august-octombrie au fost: Marsyas/Kratos (V), False Reality/Makrothumia (VI), Dust (VII), Marsyas/Thunderstorm (VIII), Dirty Shirt (IX) si Negura Bunget (X). Anul se incheie cu un nou album si cu o noua licenta. DIVINE MUZAK, "EN-TRANCE" este un material de referinta in zona minimalistic dark ambient, proiect nascut cu putin timp in urma, in Bucuresti. Deoarece avusese un concert spectaculos in Romania la festivalul Deva Rock Camp, BESTIAL RECORDS licentiaza pe caseta albumul formatiei sarbe de black metal MAY RESULT, "TMINA".

2002 este anul reeditarilor deoarece, din pacate, nimic important nu a meritat a fi luat in calcul.

2003 insa incepe fulminant: NEGURA BUNGET, "N CRUGU BRADULUI", al patrulea album al timisorenilor, adepti ai spiritualitatii arhaice dacice, album lansat la Timisoara in martie, in cadrul turneului East European Domination Tour (organizat in Romania de BESTIAL RECORDS), concert la care au mai participat Vokodlok (Arad), Merrimack (Franta) si Krieg (SUA).
Cu ocazia festivalului Studio Rock Open Air din Bucuresti, in mai 2003 debuteaza la Bestial Records MARSYAS, cu "LONELY TEARS". Un album gothic metal plin de tristete nesfarsita si de singuratate inlacrimata, sperante prabusite, goliciune sufleteasca, intuneric, amintiri dureroase, disperare, toate acestea se regasesc pe primul album al formatiei bucurestene MARSYAS.
Tot din Bucuresti a provenit urmatoarea achizitie a casei noastre de discuri: DINUMBRA. Albumul de debut, "DINUMBRA", a fost lansat cu ocazia festivalului Top T Buzau si cuprinde 9 compozitii psychedelic gothic industrial de prima clasa. In ce priveste licentierile, Bestial Records achizitioneaza de la Beauty Of Pain Prod dreptul de a lansa in format de caseta audio albumul de debut al formatiei black metal aradene VOKODLOK, "MASS MURDER GENESIS". 

2004 - cel de-al saptelea an de metal bestial in Romania! Un nou an rezervat reeditarilor; in luna aprilie este relansat AVATAR, "THE ALCHEMIST", in varianta de CD de data aceasta (editie de colectie limitata la 111 exemplare), in timp ce primele trei albume NEGURA BUNGET sunt relansate pe suport de caseta audio si CD, varianta de CD fiind prezentata si sub forma de de box-set, editie de lux, cu un design nou si un poster bonus. De mentionat ca doua din cele trei reeditari ("ZIRNINDU-SA" si "SALA MOLKSA") beneficiaza de aceasta data de un sunet imbunatatit, ambele albume fiind remasterizate. Primul material in zona power-heavy metal lansat de BESTIAL RECORDS este albumul secund al formatiei MAGICA. "LIGHTSEEKER" iese pe piata la inceputul lunii noiembrie, avand parte de o dubla lansare: la Constanta si la Bucuresti (sub egida serilor Metal Under Moonlight - XIII).  Tot sub emblema Metal Under Moonlight sunt organizate in Club A Bucuresti concertele: Marsyas/Let Me Dream-Finlanda (XI), turneul DinUmbra/Womb Of Maggots-Grecia (XII - turneu intins pe 3 orase si avand urmatoarele trupe de deschidere: Black Flag si EQM in Bucuresti, Fade si EQM in Taboo Club Arad, Zero Grade Celsius si Cryptal in Stage Club Sibiu, acest concert fiind organizat cu sprijinul Metalurgia FM), plus Mourning Winter/Negura Bunget (XIV). Anul se termina spectaculos cu concertul din 13 decembrie: Acoustic Eternity la Timisoara (club The Note) - proiectul acustic al fratilor Cavanagh din Anathema (Marea Britanie).

2005 porneste cu un nou concert Metal Under Moonlight (XV): Bolthard/Colt 44/Avskild/Suicidal Angels (Grecia), in ianuarie, in Club Underworld Bucuresti. Este momentul in care incepe si parteneriatul cu firma Metalhead. In martie, in cel mai mare concert organziat de BESTIAL RECORDS, au cantat la Timisoara cea mai cunoscuta formatie portugheza - Moonspell - si cea mai veche trupa de black metal din Grecia - Rotting Christ. Concertul a avut loc in Sala Olimpia din Timisoara, in fata a 1500 de spectatori, o zi mai tarziu Rotting Christ sustinand un recital si la Bucuresti, in Club Underworld, in cadrul serilor Metal Under Moonlight (XVI), avand in deschidere trupe de elita din undergroundul romanesc si grecesc: Bolthard/Hathor/DinUmbra/Korruption, plus Ravencult (Grecia).  Alte doua editii Metal Under Moonlight (XVII si XVIII) au loc in Bucuresti, pe 19 aprilie (Bolthard/Grimegod/L.O.S.T. concertand in fata a 150 spectatori in Club Underworld) si pe 21 iunie (Bolthard si Necrovile concertand alaturi de Cerebral Turbulency/Cehia).
In a doua jumatate a anului serile Metal Under Moonlight se muta in Club Viking din Bucuresti, concertele sezonului fiind in numar de trei: Gothic/L.O.S.T. (5 august, editia a XIX-a), Negura Bunget/Sphera Noctis (15 septembrie, editia a XX-a) si Pungent Stench/Leprosy Abscess/Disentomb (un regal death metal cu cele mai tari trupe de gen din Austria, Romania si Republica Moldova - 14 octombrie, editia a XXI-a). De mentionat ca ultimele doua concerte s-au desfasurat cu casa inchisa, biletele fiind epuizate inaintea inceperii concertului.

In 2006 organizam in martie un ultim concert in Club Viking (clubul avea sa se inchida la sfarsitul acelei luni, concertul de adio fiind cu Stone Fixion), insa parteneriatul cu Metalhead va continua intr-o noua locatie: Club Old School. Aici prezentam in luna martie doua evenimente cu totul aparte: pentru prima data trupa Opera IX (black metal, Italia) avea sa cante in Romania, gratie colaborarii dintre Bestial Records si Metalhead, iar la mijlocul lunii prezentam publicului amator de muzici neconventionale un nou proiect. Este momentul in care pornim seria concertelor de dark-ambient, intitulata "Sleepless Dimension", primele trupe invitate fiind Raison DEtre (Suedia), Discordless si Narkoleptik. 
Dupa o pauza de un an si jumatate BESTIAL RECORDS revine pe piata cu un nou album: MY SHADOW, "NONEXISTENCE", materialul de debut al acestei trupe nou aparuta in zona gothic-black metalului. Noua formatie semnata de Bestial Records provine din Timisoara si a crescut destul de repede, albumul fiind imediat bine primit de public.
In decembrie 2006 Bestial Records a deschis un nou magazin in Timisoara: str. Brasov nr 6. 

2007 incepe cu sustinerea formatiei grecesti Inactive Messiah intr-un turneu in luna mai, turneu ce a cuprins patru orase din Romania: Pitesti, Bucuresti, Iasi, Buzau. In vara acestui an este aleasa o noua formatie timisoreana pentru o colaborare viitoare: STACCATO. Incadrata in zona extreme power metal, Staccato lanseaza cu ajutorul Bestial Records un model de tricou, luandu-se in calcul pe viitor si producerea unui prim album.
Aniversarea a 10 ani de Bestial Records are loc in Bucuresti, pe 28-29 septembrie, in ceea ce noi am numit BESTIAL METAL FEST. Este primul eveniment Bestial Records facut in Live Metal Club din Bucuresti, cele 10 trupe invitate fiind exclusiv dintre cele care au scos cel putin un album cu Bestial Records: God, Abigail, Kratos, DinUmbra, Magica, Negura Bunget, Grimegod, Dies Irae, Avatar, Korruption. Cu aceasta ocazie am lasat si compilatia dubluCD BESTIAL ROMANIAN METAL. 500 de spectatori au asistat la acest festival, in fiecare seara, cei prezenti avand si ocazia de a vizita si "Targul de metale", prima expozitie cu vanzare 100% de CDuri, tricouri si DVDuri metal din Romania.  

2008 a consemnat un nou turneu Metal Under Moonlight (editia a XXIII-a, concerte in Petrosani, Bucuresti si Craiova), formatiile invitate fiind Grimegod si Crossover (black metal, Grecia). In primele doua concerte a deschis Overgarven (death, Grecia), iar la Bucuresti au fost invitati si Krepuskul (black experimental, Cluj).
Bestial Records sunt prezenti cu standul la multe concerte si festivaluri in Romania si continua colaborarea cu firme puternice de imbracaminte si incaltaminte rock (Alchemy Gothic, New Rock), dar se vor semna si contracte noi cu prestigioase firme de profil, precum Bioworld, Razamataz, Spiral, Hall Of Sermon.
Gratie parteneriatului cu Rocris Disc, spre sfarsitul anului luam in distributie CDuri Peaceville Records. 

2009 incepe cu noi contacte: punem bazele unor colaborari cu case de prestigiu de afara, precum Prophecy Records (Germania), Osmose si Season of Mist (Franta), Code 666 (Italia), Regain (Suedia). De-a lungul acestui an bogat in evenimente ne-ati gasit din nou cu standul la cele mai importante concerte din Romania. In acest an s-au pus si bazele parteneriatului cu Eventim, cea mai importanta companie de ticketing de pe piata romaneasca.

In 2010 avem din nou o avalansa de concerte la care luam parte cu standul si, la randul nostru, organizam, dupa o pauza de doi ani, inca 3 editii
Metal Under Moonlight: editia a XXIV-a, cu Krow (Brazilia), Korruption, DinUmbra si Psychogod (concert in parteneriat cu Axa Valaha, singurul eveniment organizat in Club Suburbia), apoi editiile a XXV-a (Bolthard - lansarea primului CD - si Grimegod) si a XXVI (cu Cadaveria in premiera in Romania, Eastern Front - Anglia, Bolthard si Akral Necrosis in deschidere), ambele in The Silver Church Club si in parteneriat cu Stay Metal Forever! Concertul cu Cadaveria (si cu aceleasi formatii in deschidere) s-a repetat si la Cluj Napoca, pe scena Flying Circus Pub.

2011 este anul in care consolidam relatiile cu vechii parteneri de concerte din Romania, fiind prezenti cu stand de CDuri la concertele lor (Viva Music, Hatework, Axa Valaha, Stay Metal Forever!, Next Dimension Event), continuam parteneriate cu solide case de discuri de afara (Season of Mist), dar si semnam noi intelegeri (primele doua pe lista fiind distributia pentru Displeased Records si Listenable Records). In noiembrie Bestial Records a fost prezenta cu stand la TRock (prima editie, din Bucuresti). 

In 2012 
participam cu stand la cele 3 editii a targului de rock, sub egida TRock, desfasurate in februarie la Cluj, in iunie la Iasi si in octombrie in Bucuresti. In martie reluam serile Metal Under Moonlight in Bucuresti (editia a XXVII-a), in recent deschisul Club Ageless, unde am avut pentru prima oara in capitala pe Syn Ze Sase Tri, alaturi de Ka Gaia An si An Theos. La jumatatea lunii mai a XXVIII-a editie Metal Under Moonlight aduce pe scena un nou set spectaculos de trupe: Agathodaimon, in premiera la Bucuresti! Este prima noastra colaborare cu Clubul Fabrica, evenimentul avand pe scena inca 4 trupe din 3 tari: Frostmoon Eclipse si Sephirah (in premiera in Romania), alaturi de Kathaarsys (Spania) si Sincarnate! Show organizat in parteneriat cu Axa Valaha. Pentru a XXIX-a editie Metal Under Moonlight revenim in Club Ageless pe 2 iunie unde am avut pe scena intr-un show memorabil pe  Grimegod, Gothic (singura trupa romaneasca pe scena Wacken Open Air 2012!), Abigail si L.O.S.T.
Toamna lui 2012 vine cu doua noi editii Metal Under Moonlight in acelasi Club Ageless. Pe 10 noiembrie organizam a XXX-a editie, cu Kratos (concert de revenire, cu formula noua si piese noi), Marchosias (pentru prima data la Bucuresti) si Sinscape, ca doua saptamani mai tarziu, la editia a XXXI-a, sa readucem Syn Ze Sase Tri, de aceasta data intr-un concert exclusiv de peste doua ore, in deschidere evoluand Haboryn, prima formatie venezueleleana care a cantat vreodata in Romania! 

Sub semnul concertelor de metal extrem a fost si anul 2013, an in care seria Metal Under Moonlight a continuat cu inca 4 episoade. 
Doua proiecte concertistice au avut loc in primavara acesui an. Astfel, pe 17 mai am organizat cea de-a XXXII-a editie Metal Under Moonlight (de aceasta data in Timisoara, avand invitate la Club Daos doua formatii de black metal, Syn Ze Sase Tri si Prohod, cea de-a doua  aflata la debutul ei scenic), iar pe 25 mai am colaborat cu Romanian Thrash Metal Club pentru organizarea concertului War-Head si Lothloryen la Bucuresti, in Club Private Hell. 
O serie de inca trei editii consecutive Metal Under Moonlight a avut loc in toamna in Bucuresti. Pe 14 septembrie, la cea de-a XXXIII-a editie Metal Under Moonlight au urcat pe scena Galadriel (Slovacia, pentru prima data la Bucuresti), Tiarra (intr-un concert de revenire pe scena dupa o absenta de un an), Between Colors si Scarlet Moon.
Editia a XXXIV-a avea sa fie insa cea mai asteptata, pe 5 noiembrie 200 de spectatori luand parte la un regal de metal melodic, cu The Hourglass (din Cluj, pentru prima oara in capitala!), Stonelight (ex Fortress of Faith, prima reprezentatie sub noul nume), Apotheoses (show de revenire live, dupa o pauza de un an) si InBound (debut scenic!). 
Anul avea sa se termine cu editia a XXXV-a, cand, pe data de 16 noiembrie, aveam sa organizam singurul concert Syn Ze Sase Tri din Bucuresti pe acest an (concert inclus in turneul The Fall's Rising Tour). In deschidere au mai cantat Neokhrome (trupa maghiara aflata pentru prima data in Bucuresti) si Kamen.   
Toate cele 3 concerte din capitala au avut loc in in Club Ageless.
Ca realizari pe partea de distributie, in luna februarie am participat cu doua standuri la TRock, in februarie la Cluj, in Club Gambrinus, iar in octombrie la editia organizata de Romanian Thrash Metal Club in Club Fabrica din Bucuresti, precum si la multe alte evenimente (in cluburile Ageless, Private Hell, Fabrica - Bucuresti, Daos - Timisoara, Bohemian Flow - Sibiu, Rockstadt, Times - Brasov, Irish Music Pub - Cluj, Ghost Fest si Metalhead Meeting Fest). 

Anul 2014 a inceput foarte repede pentru noi! Pe 4 ianuarie Bestial Records a si organizat deja un prim concert. A XXXVI-a editie Metal Under Moonlight a fost programata in Ageless Club, invitatii nostri fiind de aceasta data Neokhrome (Ungaria) si Reborn (Bucuresti). A fost primul concert cu intrare libera organizat de Bestial Records. A XXXVII-a editie avea sa fie programata la inceputul lunii aprilie cand, in premiera la Craiova, la Retro Pub, au fost invitate 3 formatii din elita undergoundului bulgaresc: Vrani Volosa, The Revenge Project si Dimholt. 
Cu o zi inaintea concertului de la Craiova, cele trei trupe bulgaresti, alaturi de Prohod, aveau sa sustina un "warm-up concert" in Club Bohemian Flow, eveniment premergator "1 Mai Rock Festival Sibiu 2014", organizat in premiera de clubul sibian si de Bestial Records. Festivalul a fost un eveniment de amploare, desfasurat pe durata a 4 zile, fiecare zi fiind dedicata unui gen muzical: thrash, black, gothic, post rock. 1 Mai Rock Festival Sibiu 2014 a adunat 17 formatii romanesti si 4 straine (Galadriel, Virus, Handful of Hate, Alithia, Whispering Woods, Decease, Malpraxis, Argus Megere, Sincarnate, Kratos, etc) si a avut parte de doua lansari de album (The Hourglass si Amarthalos), plus organizarea in premiera a TRockului la Sibiu! 

Luna iulie a venit cu o alta trupa in premiera: formatia islandeza Dynfari a cantat la cea de-a XXXVIII-a editie Metal Under Moonlight. A fost si primul turneu al trupei, organizat in premiera in colaborare cu Rock Tour Agency (Croatia), Bestial Records organizand 4 concerte in Romania: Bucuresti (Club La Pirati, cu Apa Simbetii), Ploiesti (Club Red Alert, cu Void Forger), Brasov (Club Subsol, cu BlackGlass) si Sibiu (Club Bohemian Flow, cu Tenebros). 

Metal Under Moonlight XXXIX a avut loc in 8 septembrie, trupele invitate fiind Vuolla (Finlanda) si Apotheoses. Doua zile mai tarziu Vuolla a sustinut un concert si in Sibiu (Club Bohemian Flow, alaturi de Empty Dreams). 

Sub aceeasi egida in Club La Pirati (Bucuresti) au mai avut loc inca 3 evenimente: Over Dead in Over si Prologue of a New Generation (doua trupe din noul val de metal italian, pe 23 septembrie), Solace of Requiem (SUA) si Invader (in primul lor turneu din Romania, ce a cuprins Bucuresti, Sibiu si Brasov, invitati speciali fiind Damage Case si False Reality pe 15, respectiv 17 noiembrie), finalul de an aducand in premiera un turneu al formatiei sibiene Prohod, cu concerte in Club Subsol (Sibiu), La Pirati (Bucuresti), Karaoke Star (Ruse - Bulgaria) si Bohemian Flow (Sibiu). Turneul acestora a avut loc intre 3 si 7 decembrie, trupele care au sustinut turneul pe plan local fiind Saddayah, Deathrattle, Claymore si Evergreed. 

Finalul anului inseamna o noua participare la TRock (care a avut loc din nou la Club Fabrica, din Bucuresti), dar aduce si inceputul unei colaborari cu trupa bucuresteana Kistvaen, pentru care Bestial Records a organizat un turneu national ce a cuprins Campulung Moldovenesc, Sibiu, Ploiesti, Timisoara si Cluj. 

In ianuarie 2015 incheiem turneul Kistvaen cu doua cantari la Iasi (Club The Gate, alaturi de Halmyris) si Chisinau (Club Albion, alaturi de Esperoza). 

Pe 14 si 19 fabruarie organizam doua concerte din turneul Axegressor. Sub emblema Metal Under Moonlight editia a XLIII-a, finlandezii canta in premiera in Bucuresti, in cadrul unei noi colaborari cu clubul Rock'n Regie, in deschidere fiind Saddayah si Reborn. Axegressor avea sa cante si la Club Subsol din Brasov pe 19 februarie, alaturi de Icon of Sin, formatie ce a revenit pe scena cu aceasta ocazie, dupa o pauza de 15 ani! 

Metal Under Moonlight editia a XLIV-a a programat doua trupe grecesti. Memorain (thrash) si Floating Worlds (melodic metal) au cantat pe 1 martie la Bucuresti, in Club Roter Keller (in deschidere: Icon of Sin) si la Cluj-Napoca (Irish Music Pub, pe 2 martie). 

Pentru martie 2015 trebuie mentionat si turneul european Kistvaen, formatia bucuresteana fiind in premiera intr-un turneu in afara granitelor. Organizat in parteneriat cu Rock Tour Agency (Croatia), turneul a cuprins 14 concerte in 7 tari: Bulgaria, Serbia, Croatia, Slovenia, Cehia, Polonia, Romania.  


Titus Constantinescu – distribuitor Bestial Records


© 2009 Solutie Hermes 2.9, dezvoltat de DWD si sub acoperire Underclick