Bestial Records Home
Cosul de cumparaturi 0 produse in cos
 Produse in stoc: 12808
CautareProdus

cautare avansata
Catalog Online
Accesorii
Alchemy Gothic
Bijuterii
Bioworld
Body Jewellery
Choices Jewellery / Funtasie Collection
Cosmetice Stargazer
Echipament Militar
English Fashion
EVERYTHING MUST GO
Flaming Industries
FUN/OFFENSIVE
Imbracaminte
Imbracaminte Dark Star
Imbracaminte Evil Clothing
Incaltaminte
JHN
Macedonia Italy
Muzică
Newrock
OFERTE SPECIALE
Publicatii
Pyramid
Razamataz
Rebel County - Mobtown Chicago
Reduceri
SHARK
Spiral
Tricouri cu formatii rock
Tricouri/Hanorace neimprimate
VKG
Vopsele de par CRAZY COLOR
Vopsele de par MANIC PANIC
Vopsele de par STARGAZER
Newsletter Aboneaza-te pentru a primi mailuri cu ultimele noutati:
Dezabonare newsletter


Noul videoclip Daniel Dorobantu: "Creanga De Aur"

Noul videoclip Daniel Dorobantu: "Creanga De Aur"

Noul videoclip Daniel Dorobantu te duce spre limanul tainelor:

https://www.youtube.com/watch?v=fVbwmtNFfag 

Incepand de la cine-concertul Prin Far de Loc in Far de Vreme din 2014, artistul timisorean Daniel Dorobantu isi poarta ascultatorii intr-o calatorie de basm neintrerupta. Videoclipul Creanga de Aur este un nou popas in aceasta explorare onirica unica in peisajul muzicii romanesti.

Pe 18 octombrie 2015, Daniel Dorobantu a concertat timp de 8 ore fara oprire, in fata a peste 500 de oameni, adunati in biserica romano-catolica Elisabetin din Timisoara. Linistea Cuprinsurilor, albumul inregistrat live cu aceasta ocazie, contine si piesa Creanga De Aur.

Interpretata impreuna cu Cristian “Sol Faur” Popescu (chitara), Creanga De Aur este o meditatie asupra alinarii. Daniel Dorobantu este interesat de efectul de linistire al muzicii. Rolul muzicianului este de a inlesni conectarea fiintei la curgerea cosmica.

Proaspat lansat pe canalul de YouTube al artistului, noul videoclip combina tehnica fotografica clasica cu texturi vizuale generate matematic. In centrul lucrarii este portretul fluid al lui Sarah Bleich, pianista, keyboard player, fotografa si ilustratoare, cu care Daniel Dorobantu si trupa Thy Veils au inceput sa colaboreze de curand.

“La fel ca in lumea basmelor, trecutul, prezentul si viitorul sunt reprezentate simultan. In Creanga De Aur am cautat starea de plutire atemporala care te duce spre limanul tainelor. Acea zona misterioasa, dincolo de cuvinte, dincolo de "orice", dar pe care toti o presimtim”, declara Daniel Dorobantu.

Nu intamplator, titlul piesei este inspirat din scrierea lui Mihail Sadoveanu. Creanga De Aur (1933) este un roman mitic, contemplativ, despre un spatiu arhaizat, "o lume dincolo de lume".

In paralel cu aceasta lansare, Daniel Dorobantu lucreaza intens la un nou material Thy Veils. Sun Sun, primul single de pe acest album, anunta o schimbare dramatica de stil. Anul Nou il va prinde pe Daniel Dorobantu muncind din plin la Evoke Vastness, un eveniment inedit in mediul online. Se anunta trei zile de streaming audiovizual, dj set-uri, concerte live si noi lansari-surpriza, intre care o compilatie care reuneste artisti din 10 tari, realizata in colaborare cu Humming Frequencies, blog muzical din Marea Britanie.

De la debutul sau in 1995, Daniel Dorobantu a produs 11 albume de studio, numeroase lucrari de arta video, instalatii, spectacole live si experimente multimedia. Thy Veils, inceput ca proiect de studio, a devenit in 2008 ansamblu sincretic prin cooptarea altor artisti. Thy Veils e singura trupa din Romania invitata la Festivalul Sziget timp de trei ani consecutiv: 2014-2016.

www.dorobantu.com
www.facebook.com/danieldorobantuart
www.youtube.com/dorobantu
 
www.thyveils.com
www.facebook.com/thyveils
www.youtube.com/thyveilsofficial

 
10.11.2016
« inapoi

© 2009 Solutie Hermes 2.9, dezvoltat de DWD si sub acoperire Underclick