Bestial Records Home
Cosul de cumparaturi 0 produse in cos
 Produse in stoc: 12808
CautareProdus

cautare avansata
Catalog Online
Accesorii
Alchemy Gothic
Bijuterii
Bioworld
Body Jewellery
Choices Jewellery / Funtasie Collection
Cosmetice Stargazer
Echipament Militar
English Fashion
EVERYTHING MUST GO
Flaming Industries
FUN/OFFENSIVE
Imbracaminte
Imbracaminte Dark Star
Imbracaminte Evil Clothing
Incaltaminte
JHN
Macedonia Italy
Muzică
Newrock
OFERTE SPECIALE
Publicatii
Pyramid
Razamataz
Rebel County - Mobtown Chicago
Reduceri
SHARK
Spiral
Tricouri cu formatii rock
Tricouri/Hanorace neimprimate
VKG
Vopsele de par CRAZY COLOR
Vopsele de par MANIC PANIC
Vopsele de par STARGAZER
Newsletter Aboneaza-te pentru a primi mailuri cu ultimele noutati:
Dezabonare newsletter


Trupa Firma - destainuire din culisele Teatrului Mic

Trupa Firma - destainuire din culisele Teatrului Mic

Firma se opreste din inregistrarile pentru finalizarea albumului "Descantece. Vol. 2" si transcende intr-o noua dimensiune, una teatrala. Dupa un an cu o activitate concertistica spectaculoasa, trupa se retrage in sala de repetitii pentru a pregati un tip special de performance.
 
Reprezentanta de valoare a scenei alternative romanesti, recunoscuta si la nivel european inca de la inceputurile lor iesite din tipare din anii 2000, Firma revine la trairile initiatice efervescente, pentru a deveni de asta data parte integranta a unui act teatral: punerea in scena a spectacolului "Desteptarea primaverii" de catre regizorul Vlad Cristache, "un proiect altfel, cu un suflu nonconformist si o poveste ce ofera celor implicati libertatea de a se destainui creativ", asa cum il descrie Rocca, solistul trupei.
 
Ceea ce face cu totul "altfel" implicarea trupei intr-un astfel de spectacol de teatru, nu este doar interpretarea live din cadrul fiecarei reprezentantii ci faptul ca muzica, dar si versurile compozitiilor interpretate au fost create special de Daniel "Rocca" Stoicea, pentru a complementa sonor naturaletea si zbuciumul descoperirii de sine comunicate prin performance-ul tinerilor artisti distribuiti in piesa.
 
Scrisa in 1891 de Frank Wedekind, "Desteptarea primaverii" inflama puternic spiritele burgheziei si arunca definitiv in aer norme, limite si secretele varstei adolescentine, inca dinainte ca Freud sa-si publice lucrarile de psihanaliza.
 
Vizionar in ceea ce priveste avangarda expresionista si sensibil in ceea ce priveste framantarile sufletului tanar, Frank Wedekind s-a impus in dramaturgia germana prin aceasta piesa.
 
Pentru regizorul Vlad Cristache <<"Desteptarea primaverii" este un spectacol ca o rana vie. Vorbeste despre revolutia sexuala a unor adolescenti, despre momentul acela in care un copil simte ca nu-si mai recunoaste propriul corp sau propriile senzatii sexuale, nu mai stie cine este si cauta sa isi gaseasca o identitate. Spectacolul este gandit ca un eveniment in care angst-ul adolescentin suna ca un soundtrack rock, compus de Daniel Rocca de la trupa Firma. E un spectacol al unei generatii pierdute.>>
 
Vlad Cristache este unul dintre tinerii regizori care s-a impus rapid in teatrul romanesc prin spectacole precum „Peer Gynt” dupa Henrik Ibsen, „The History Boys” de Alan Bennett, iar acum monteaza la Teatrul Mic  "Desteptarea primaverii" de Frank Wedekind. A fost nominalizat la "Premiul UNITER pentru Debut" pentru "Peer Gynt", iar spectacolele sale se regasesc frecvent in programul festivalurilor importante din Romania precum Festivalul International de Teatru de la Sibiu sau Festivalul National de Teatru.
 
Printr-o abordare neconventionala care poarta amprenta colaborarii dintre tanarul regizor Vlad Cristache si Rocca, spectacolul hibrid ”Desteptarea primaverii” prinde forma in sala de repetitii si se apropie cu pasi repezi de momentul premierei, la Teatrul Mic, la inceputul anului 2017.

 

 
25.12.2016
« inapoi

© 2009 Solutie Hermes 2.9, dezvoltat de DWD si sub acoperire Underclick